Mysslä's Kennel

Molargårdens Ivar
Molargårdens Ivar
All We Needs Sacher "Millie"
All We Needs Sacher "Millie"

Mysslä's Kennel började med två hundar Ivar och Millie, två fantastiska hundar. Först in var Phalénen Ivar från Molargårdens Kennel. Ivar var en once in a life time hund och blev under sin livstid både utställningschampion och viltspårs champion. Tät följt kom Tollaren Millie, All We Needs Sacher även hon en unik hund, inköpt med mål att använda till andjakt och eftersök, där hon var en solklar naturbegåvning, och världens snällaste hund. Med två så fantastiska hundar så var det självklart att söka kennelnamn. Vi ville ha något på Gutamål och eftersom det alltid hängde en visselpipa runt halsen så tyckte vi att ordet för vissla passade bra och kenneln fick heta Mysslä's . 

Tollaren Millie fick sin första kull 2006 och sen tre ytterligare kullar. Ur dem kullarna behölls syskon paret Jalle och Vera och det är dom två som vi har fört vidare uppfödningen på. Just nu har vi Jalles dotter Ratzi och hennes son Rocky och en valp, ett barnbarnsbarn till Vera är inom kort på väg in i kenneln, vi hoppas på att hon skall kunna föra vidare Mysslä's Tollar linjer. 

 Phaléne sidan fick utökas med några tikar Stina, Liza och Pärla. Stina fick aldrig gå i avel, hon blev Papillon med knäfel. Liza och Pärla fick några kullar med Ivar som pappa. När vi sen fick chansen att köpa ännu en stilig herre i från Molargården tvekade vi inte och in kom det vackre Molargårdens Kwick och fadrade ytterligare några kullar. 

Totalt sett har det blivit 13 Phaléne kullar och 6 Tollar kullar.