Mysslä's Kurser

UAll kursverksamhet ligger nere pga corona, nya tag till våren 2021 hoppas vi !! Det går bra att boka privatträning!!

Mitt tänk

Hunden skall tycka att det är roligt och givande att vara med sin människa. Med små medel, tydlighet, tajming, få konflikter och med mycket fokus på kontakt och följsamhet. Så får vi en relation med stort samarbete och samspel.

Under vardagslydnads kurserna lägger jag mycket fokus på kontakt, hantering, stopp och inkallning. Har man alla dessa bitar på plats, en hund som söker kontakt och är följsam, går att hantera i olika miljöer, går att få stopp på och som kommer när man kallar, då har man jätte bra grund att stå på oavsett vad man skall göra med sin hund. 


Jag erbjuder även viltspårskurser. Jag älskar att träna viltspår/eftersök och har varit engagerad i hundsporten i 15 år både på specialklubbs nivå och privat. Jag var under flertalet år hundförare godkänd av jägareförbundet på trafikskadat vilt på uppdrag av polisen. Tävlade under den perioden i eftersök inom jägareförbundet med kretsvinst, länsmästerskap och äran att starta på riksprov som resultat. Har även blivit eftersök på påskjutet vilt genom åren.  I viltspår har jag fört fram flertalet champions och haft kurser med olika raser allt från Chihuahua, Border Collie till Riesenschnauzer.

Det bästa med viltspår är att det passar alla raser och är en perfekt aktivering då den stimulerar såna urinstinkter hos hundarna, dom får använda både kropp och hjärna och blir så nöjda. Dessutom främjar alla roliga aktiviteter vi hittar på med våra hundar kontakt och följsamhet.

"Att träna hund skall vara som en lek för både ägare som hund, det skall vara roligt att ha hund"


Instruktör

Sara Neogard

Från barnsben har jag växt upp med hundar i ett hem med jakthundar och vallhundar, hundar som gillar att jobba. Som ung tonåring fick jag min första egna hund, Border Collien Flex. Han fick ett kort liv pga sjukdom men han lärde mig massor och vi hann med en hel del kurser på brukshundsklubben och vallhundsklubben. Livet forsatte med en till BC, Zebben som var en helt annan typ av hund än Flex. Zebben var mjuk och lyhörd och jag fick en känsla för hur ett samarbete med en hund skall kännas, det är jag honom evigt tacksam. Efter det kom Tollaren in i mitt liv med ett yrväder vid namn Millie. Jakt och apportering blev mitt fokus. Känslan av att ha ett fullt samarbete med en hund förstärktes sedan när jag fick min drömhund Tollaren Jalle som  var son till Millie. Jalle och jag mötte verkligen världen tillsammans, ibland kändes det som om han läste mina tankar. Det är den känslan jag vill förmedla och det är därför jag utbildade mig till instruktör. Jag vill att alla hundägare skall få känna hur underbart det kan vara att leva med sina hundar i samspel med samarbete och i samförstånd.
 
Rocky och Ratzi
Rocky och Ratzi

Just nu har jag två Tollare Ratzi och hennes valp Rocky som jag tävlar med på jaktprov, viltspår, en del utställningar. 2020 kom det in en vallhund i mitt liv igen en Australien Shepherd vid namn Ammi. 


 Förutom hundarna har jag en make och två döttrar och driver tillsammans med min man företaget Olssons Lantbruk och El-tjänst inom företaget har vi gård med mjölkkor, kör lite div lantbruksarbete för andra, en elektriker del, hunduppfödningen och hundkurserna går även de in i företaget, många bäckar små. Vi trivs med friheten att vara egna företagare även om ibland ansvaret och de periodvis långa arbetsdagarna kan kännas tungt.


ERFARENHET/UTBILDNING

20 års erfarenhet av att träna egna hundar (jag var 13 år när jag äntrade Brukshundsklubben med min första hund, en galen Border Collie) .  Har under min tid som hundpensionats ägare och instruktör fått erfarenhet av många olika raser och hundtyper. 

 Har gått mina utbildningar via hundaosen, tre terminer totalt på distans med fysiska träffar ca en gång i månaden. Förutom min instruktörs utbildning har jag en hundpensionats utbildning och en hundfriskvårds utbildning.

 Fördjupningsarbeten i genetik, stresspåverkan vid arbete, och i ett tiotal hundraser. 

Jag har även deltagit på många hundföreläsningar och hundkurser.

Hund är bland det roligaste jag vet och man blir aldrig fullärd, det finns alltid något nytt att lära!