Lydnadskurser

Vardagslydnad del 1

Lydnadskursen för dig med valp/unghund eller hund som inte tidigare gått kurs. Valpen är välkommen från 3 månaders ålder då den fått sina vaccinationer och jag vänder mig till er som med era hundar befinner er i ex. Visby eller någon annan del av Gotland.

Kursen är fördelad på 5 tillfällen och kostar 950:- inkl kursmaterial och fika

4-6 hundar per lydnadskurs för att alla skall få tid och plats.

Kurstart i Maj 2019 Vardagskvällar (full pågår)

Kurstart i Juni/Juli 2019 Vardagskvällar (full)

Kurstart i Sep 2019 Vardagkvällar/helger

Ev. Kurstart i Okt/Nov 2019 Helger

Kursinnehåll

Kontakt, Stopp, Hantering och Inkallning

I mina vardagslydnads kurser del 1 och 2 är det dessa bitar jag lägger mycket fokus på. Efter dessa två kurser bör ni och eran hund ha en bra grund att stå på, en god relation med stort samarbete i samspel och samförstånd.

Vid varje kurstillfälle går vi genom en grundsten och bra övningar att göra. Vi kommer även prata om hundars inlärning, att belöna rätt, vad som formar hundens individ, olika faser i hundens liv, aktivering mm

Praktiska övningar

  • Kontakt och följsamhet
  • Inkallning
  • Sitt
  • Ligg
  • Koppelträning
  • Förbud
  • Stanna/stopp
  • Passivitet
  • Hantering
  • Lek och aktivering


 Vardagslydnad del 2 .

Under del 2 jobbar vi vidare med kontakt och följsamhet, vi börjar lita mer på hunden och vår relation. Vi lägger fokus på de fyra grundstenarna, den praktiska träningen tar mer tid, efteråt fikar vi och går igenom hur träningen gått för varje hund och vad man behöver träna lite extra på hemma. Efter avlutat del 2 får hunden/ägaren göra ett mindre test och får sen diplom.

Kursen är fördelad på 5 tillfällen och kostar 950:-  

Kurstart April troligtvis söndagar (full, pågår)

Kurstart September vardagar kvällar.

Fortsättning Vardagslydnad

Vid efterfrågan startar jag gärna upp en fortsättning för de hundar som gått del 1 och del 2 . Denna kursen vänder sig till de kursare som behöver mer tid och träning för att nå sina mål och för dom som inte kan få nog av att gå kurs. Här ökar vi svårigheterna med mycket mer störning, vi tränar mer med hunden i lina eller okopplad. Vi tränar i olika omgivningar och fokuserar på ökad kontakt i lite mer svåra situationer.

Kursen är fördelad på 5 tillfällen och kostar 950:-

Kurstart i September 

PRIVATLEKTIONER

För alla passar det inte att jobba i grupp, eller så har man något problem på hemma plan man vill ha hjälp med.

Tveka inte att kontakta mig för privat träningar.

Privatträning 375:- /timmen 90:-/mil   


Specialkurser

Kurserna startar upp när det finns tillräckligt många intresseanmälningar! .

Aktivering: 1 halvdagar 400 :- 

Testa och få tips på olika former av aktiveringar som är lätta att få in i vardagen med hunden. Att bjuda hunden på aktivering stärker er relation och du får en mer nöjd och lugn hund.

Inkallning: 1 halvdagar 400:- 

Finslipa på inkallningen med roliga övningar och tips. En hund som snabbt och glatt kommer när ni ropar oavsett störning!
Befinner du dig i ex. Visby eller någon annanstans på Gotland? Varmt välkommen hit till Mysslä's Hundkurser på lydnadskurs!