Tryffel

Det är en speciell känsla att dra på sig gummistövlarna en grådisig November morgon,  ta hunden i koppel och med den lilla grävkniven i fickan och ge sig ut på en stunds jakt på Gotlands svarta guld, den fina bourgognetryffeln.

Sen tvätta och borsta den ren och låta den mustiga doften som denna lilla knöl ger ifrån sig sprida sig i hela köket. Riva ner den i vispat smör, eller fylla en brieost eller smaksätta honung, riva ner i brunsåsen till söndags steken, eller bara för att förhöja en enkel pasta rätt. För mig som älskar att både laga mat och äta är det guld värt att kunna plocka upp tryffel med egna hundar runt husknuten.

Vi har inte jätte stor mark och med de torra sommarmånaderna vi haft de senaste åren, så plockar vi inte upp några stora mängder och har ännu inte haft till försäljning. Skulle vi få bättre år och börja plocka upp mer så kommer vi kunna sälja på en mindre basis. 

 Intresserad av att köpa tryffel så kan vi få tag i på annat håll så länge vi inte har egna eller vidarebefordra kontakt till andra tryffeljägare på ön.