Viltspår

5 gånger 1500 :- kursmaterial ingår

Kursstart våren 2021

Viltspårs kurser

Testa viltspår, en väldigt rolig och givande aktivering för både hund och förare. Viltspår går kort och gott ut på att vi lägger ett spår med en rådjursskank och lite blod som hunden sedan skall följa, vi simulerar ett eftersök på ett skadat djur. Att följa viltdoft och blod stimulerar hunden på en djup instinktiv nivå och är därför en så givande aktivering för hunden. Att bjuda hunden på aktivering som att spåra stärker er relation och du får en mer nöjd och lugn hund

Viltspår grundkurs

Under fem tillfällen träffas vi skogen och lär oss vad viltspår är, hur man tränar, vad man behöver och tips och råd för att lyckas i sitt spårarbete, vi kommer varva med teori (inomhus vid ruskigt väder) Målet med kursen är vara startklar att tävla i anlagsklass om man vill.

Viltspår fortsättning

Kursen vänder sig främst till de som gått grundkursen eller till de som redan startat i anlagsklass. Vi utökar svårigheterna som ökar från anlagsklass till öppenklass, en sak i taget, såsom liggtid, återgång och rutan.

Privatträning i viltspår

Beställ ett spår efter dina önskemål så lägger jag ut det och går det med dig och hunden och ger feedback. Perfekt inför provstart. Eller om man vill ha stöd i träningen, få hjälp med nått som gått lite snett. Tveka inte att kontakta mig för privatträning. 

350 :-/tillfället 

Anmäl kursintresse online

Låt oss veta vilken kurs du är intresserad av och vi skickar ytterligare information till dig. Anmälan är inte bindande men det är viktigt att man meddelar att man inte längre är intresserad efter man mottagit kursinbjudan. Uppge gärna vilka tider som kan passa er att gå kurs, kvällar, helger.